Υπηρεσίες

Τύρης Δημήτρης – Τύρη Χαρούλα & Συνεργάτες Μηχανικοί | Υπηρεσίες

Αναλαμβάνουμε:

Οικοδομικές άδειες

Το γραφείο μας αναλαμβάνει την έκδοση κάθε είδους οικοδομικής αδείας είτε νέου κτιρίου είτε υφισταμένου (αλλαγές χρήσεις, προσθήκες, εσωτερικές διαρρυθμίσεις, νομιμοποιήσεις κ.α.). Το γραφείο στελεχώνεται από μηχανικούς όλων των ειδικοτήτων  και αναλαμβάνει όλες τις απαραίτητες μελέτες (αρχιτεκτονικά, στατικά, μηχανολογικά, τοπογραφικά) που χρειάζονται για την έκδοση οικοδομικών αδειών με συνέπεια, ταχύτητα και υπευθυνότητα.

Μελέτες - Επιβλέψεις - Κατασκευές

Αναλαμβάνουμε κάθε είδους μελέτες και επιβλέψεις  όπως αρχιτεκτονικές , στατικές , μηχανολογικές , τοπογραφικές , ενεργειακές , με βάση τους τελευταίους νόμους και κανονισμούς και σε συνεργασία με τα πιο σύγχρονα προγράμματα και εργαλεία που υπάρχουν. Σε συνεργασία με εξειδικευμένα και έμπειρα συνεργεία αναλαμβάνουμε να κατασκευάσουμε κάθε είδους έργο με υψηλή ποιότητα και υψηλές προδιαγραφές.

Αντιπαροχές - Εργολαβίες

Το γραφείο μας αναλαμβάνει όλες τις διαδικασίες και την κατασκευή οικοδομών με το σύστημα της αντιπαροχής. Καθ’ όλη την διάρκεια του έργου παρέχεται συμβουλευτική σε κατασκευαστικά αλλά και ιδιοκτησιακά ζητήματα.

Βιοκλιματικές κατοικίες

Αναλαμβάνουμε την μελέτη και την κατασκευή βιοκλιματικών κατοικιών αλλά και την αναβάθμιση ήδη κατασκευασμένων κτιρίων με στόχο την μείωση των ενεργειακών τους αναγκών, μέσω της χρήσης ενεργητικών και παθητικών συστημάτων και την χρήση υλικών φιλικών προς το περιβάλλον.

Γεωτεχνικές μελέτες

Σε αρκετές περιοχές κρίνεται αναγκαία η γεωτεχνική μελέτη για την κατασκευή οικοδομικού έργου. Σε συνεργασία με έμπειρους γεωλόγους αναλαμβάνουμε την εκτίμηση της αντοχής του εδάφους και προτείνουμε τύπο και τρόπο θεμελίωσης σύμφωνα με τη γεωτεχνική μελέτη και το είδους του κτιρίου.

Διακοσμήσεις

Το γραφείο μας αναλαμβάνει κάθε είδους διακοσμητικές μελέτες, όπως χρωματολογικές, μελέτες φωτισμού, μελέτες υλικών, μελέτες επίπλων και εξοπλισμού. Σε συνεργασία με εξειδικευμένα συνεργεία αναλαμβάνουμε να κατασκευάσουμε κάθε είδους διακοσμητική επέμβαση σε κατοικίες, καταστήματα, γραφεία και άλλους χώρους με σκοπό την άρτια αισθητική απόδοση στον δομημένο χώρο.

Ανακαινίσεις

Αναλαμβάνουμε ανακαινίσεις κάθε τύπου όπως εσωτερικές διαρρυθμίσεις, βελτιωτικές επεμβάσεις, αλλαγές χρήσης, ανακαινίσεις προσόψεων κ.α.

Φωτορεαλιστικές απεικονίσεις

Η τρισδιάστατη φωτορεαλιστική απεικόνιση είναι πλέον απαραίτητη για τον σύγχρονο αρχιτέκτονα-διακοσμητή γιατί παρουσιάζονται με μεγάλη ακρίβεια λεπτομερείς εικόνες για το τελικό αποτέλεσμα της κατασκευής. Οι ψηφιακές αυτές απεικονίσεις διευκολύνουν να γίνει κατανοητή μια αρχιτεκτονική ή διακοσμητική μελέτη και δίνουν τη δυνατότητα να συζητηθούν πιθανές βελτιώσεις όπως η τελική επιλογή των χρωμάτων και των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν. Δίνεται δηλαδή δίνεται η δυνατότητα να παρουσιαστούν αισθητικές επιλογές ακόμα και πριν την έναρξη της κατασκευής.

Τοπογραφικές εργασίες

Αναλαμβάνουμε τοπογραφικές αποτυπώσεις και χαράξεις οικοπέδων ή αγροτεμαχίων, με πλήρη λεπτομέρεια των υπαρχόντων κατασκευών σε αυτά καθώς και πλήρη υψομετρία και τα εντάσσουμε στο Κρατικό Τριγωνομετρικό Δίκτυο (Ε.Γ.Σ.Α. 87).

Άδειες καταστημάτων - Ιατρείων

Αναλαμβάνουμε την έκδοση αδειών για κάθε είδος καταστήματος ή ιατρείου.

Τακτοποίηση αυθαιρέτων (ν.4495/17)

Με τον ν.4495/17 δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες με αυθαίρετα κτίσματα ή στους ιδιοκτήτες ακινήτων με αυθαίρετες κατασκευές ή  και πολεοδομικές παραβάσεις να διατηρήσουν το ακίνητό τους καταβάλλοντας ένα και μόνο πρόστιμο, εξασφαλίζοντας ότι το ακίνητο έχει απαλλαγεί από τα πολεοδομικά βάρη για τα επόμενα 30 χρόνια ενώ για διάφορες κατηγορίες αυθαιρεσιών δίνεται η δυνατότητα οριστικής εξαίρεσης από την κατεδάφιση και διατήρηση επ’ αόριστο. Στα αυθαίρετα ακίνητα ή στα ακίνητα με αυθαιρεσίες τα οποία δεν θα υπαχθούν, απαγορεύεται στο εξής η μεταβίβαση και η σύσταση οποιουδήποτε εμπράγματου δικαιώματος εν ζωή.

Βεβαιώσεις νομιμότητας ακινήτων

Σύμφωνα με τον Ν. 4495/17 σε κάθε δικαιοπραξία εν ζωή που έχει ως αντικείμενο τη μεταβίβαση ή τη σύσταση εμπράγματου δικαιώματος σε ακίνητο θα πρέπει να επισυνάπτεται βεβαίωση μηχανικού και υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη, που να δηλώνεται πως στο ακίνητο δεν έχουν πραγματοποιηθεί αυθαίρετες κατασκευές ή αυθαίρετες χρήσεις ή αυτές που έχουν πραγματοποιηθεί έχουν δηλωθεί ή εξαιρούνται από το παραπάνω νόμο. Πιο απλά, ο παραπάνω νόμος αναφέρει πως σε κάθε συμβόλαιο ή σύσταση ακινήτου θα πρέπει να επισυνάπτεται βεβαίωση νομιμότητας που εκδίδεται από μηχανικό με τη χρήση του ηλεκτρονικού συστήματος του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Η βεβαίωση μηχανικού ουσιαστικά αποτελεί το “πιστοποιητικό πολεοδομικής νομιμότητας” που  συνοδεύει το ακίνητο.

Ενεργειακά Πιστοποιητικά

Είναι πλέον υποχρεωτική η έκδοση Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης (Π.Ε.Α) για τις αγοραπωλησίες ακινήτων ή τις νέες μισθώσεις ενιαίων κτιρίων. Επίσης είναι απαραίτητο για την ένταξη στο πρόγραμμα «Εξοικονόμηση κατ’οίκον» του ΥΠΕΚΑ  Αναλαμβάνουμε την έκδοση του ενεργειακού πιστοποιητικού σας με ταχύτητα και υπευθυνότητα.

Εξοικονομώ Κατ' Οίκον

Αναλαμβάνουμε να σας εντάξουμε και να ολοκληρώσουμε το πρόγραμμα για την  ενεργειακή αναβάθμιση του ακινήτου σας εκδίδοντας τα απαραίτητα ενεργειακά πιστοποιητικά και υλοποιώντας τις παρεμβάσεις που θα σας προτείνουμε.

Τεχνικές εκθέσεις

Το γραφείο μας αναλαμβάνει την σύνταξη τεχνικών μελετών που αφορούν σε τεχνικά θέματα, οι οποίες είναι απαραίτητες για την διεκπεραίωση υπηρεσιών.

Σύμβουλοι μηχανικοί

Αναλαμβάνουμε συμβουλευτικό ρόλο σε οποιοδήποτε τεχνικό ζήτημα, προσφέροντας την βέλτιστη λύση, μέσω έρευνα από έμπειρη ομάδα μηχανικών όλων των ειδικοτήτων.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Τύρης Δημήτρης – Τύρη Χαρούλα & Συνεργάτες Μηχανικοί

Αισώπου 5-7, Θεσσαλονίκη, 54627

Λυκούργου - Όχι 6Α, Σίνδος, 57400

2310 513 087 / 2310 553 983

6977 430 560 / 6944 306 790

info@tiris.gr

www.tiris.gr

NEWSLETTERS

Αφήστε μας το email σας για να σας στέλνουμε ενημερωτικά emails.

CAPTCHA
This question is for testing whether you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.